Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можливо отримати копію податкової звітності у разі її втрати?

Реклама

Відповідно до ст. 7 Закону від 13 січня 2011 року № 2939-VІ «Про доступ до публічної інформації» (далі - Закон № 2939) конфіденційна інформація - це інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб'єктів владних повноважень, та яка може поширюватися у визначеному ними порядку за їхнім бажанням відповідно до передбачених ними умов.

Про це нагадує Головне управління ДПС у Дніпропетровській області.

Розпорядники інформації, визначені частиною першою статті 13 Закону № 2939, які володіють конфіденційною інформацією, можуть поширювати її лише за згодою осіб, які обмежили доступ до інформації, а за відсутності такої згоди - лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Стаття 10 Закону передбачає, що кожна особа має право, зокрема, доступу до інформації про неї, яка збирається та зберігається.

Розпорядники інформації, які володіють інформацією про особу, зобов'язані, зокрема, надавати її безперешкодно і безкоштовно на вимогу осіб, яких вона стосується, крім випадків, передбачених законом.

Отже, суб'єкт господарювання може отримати (завірити) копію звітності, що була раніше подана до контролюючого органу, у випадку її втрати.

Потрібна допомога із податковою декларацією чи звітом з ЄСВ? Скористайтеся Liga:REPORT. Онлайн-сервіс звітності має актуальні шаблони, нагадає про сплату податків та подачу звітів. А підказки й чат-підтримка нададуть впевненості у поданих даних. Придбайте річний доступ до Liga:REPORT прямо зараз, всього за 337 грн.

Читайте також:

НАБУ зможе отримувати від податкової служби інформацію про доходи самозайнятих осіб

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини