Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердить порядок держконтролю за якістю медпрепаратів

5 лютого 2010, 12:42
411
0
Реклама

Уряд пропонує закріпити на законодавчому рівні процедуру проведення державного контролю за реалізацією медпрепаратів. Відповідна ініціатива була озвучена в проекті постанови КМУ "Про затвердження Порядку здійснення державного контролю якості лікарських препаратів і Порядку відбору зразків лікарських засобів і їх лабораторного аналізу при проведенні державного контролю якості лікарських засобів", обнародуваному на офіційному сайті Держкомпідприємництва.

Зокрема, проектом встановлено, що контроль за якістю медпрепаратів здійснюватимуть Держінспекція по контролю за якістю лікарських засобів і її територіальні відділення. Мета держконтролю - виявити фальсифіковані, неякісні, незареєстровані в Україні і прострочені медпрепарати, які реалізують аптеки і аптечні кіоски. При здійсненні перевірки співробітникам інспекцій дозволено проводити візуальний контроль, звіряти супроводжуючі лікарські препарати документи з їх серійними номерами і відбирати медпрепарати на лабораторне дослідження. При цьому планові і позапланові перевірки проводитимуться в порядку, встановленому Законом "Про основні начала державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності". Документом обумовлено, що при виявленні якої-небудь невідповідності лікарських препаратів встановленим нормам інспекція може прийняти рішення про припинення обороту відповідної серії. Продавати такі препарати можна буде тільки потім того, як інспекція видасть розпорядження про відновлення його обороту.

До речі, раніше Гослекинспекция спільно з Держкомпідприємництва у виконання норм вищезгаданого Закону ствердили Порядок контролю за дотриманням Ліцензійних умов здійснення господарської діяльності по виробництву лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами. Згідно з документом, планові перевірки торговців ліками здійснюватимуться не частіше за один раз в ріка планові перевірки виробників ліків - не частіше за один раз в два роки. Термін проведення перевірки - не більше 15 діб, а для малих підприємств - не більше 5 діб. Повідомлення про проведення планової перевірки повинне поступити не пізніше ніж за 10 днів до дати її проведення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини