Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митна служба наполягає на наданні їй права займатися оперативно-розшуковою діяльністю

5 лютого 2010, 14:22
201
0
Реклама

Глава Державної митної служби України Анатолій Макаренко сподівається на підтримку законодавців в питанні надання Митній службі статусу оперативно-розшуковій діяльності. Про це він заявив на прес-конференції під час зустрічі з послом США Джоном Теффтом.

"Україна є єдиною європейською державою і єдиною країною на пострадянському просторі, [Митна служба якої] не має права здійснювати оперативно-розшукову діяльність. Тобто ми на сьогодні позбавлені права використання усіх інструментів боротьби з незаконним переміщенням товарів і інших предметів і не можемо повною мірою застосовувати механізм попередження порушень митного законодавства- відмітив Анатолій Макаренко. "Ми звернулися до Верховної Ради і наполегливо намагаємося це право отримати. Сподіваюся, що сьогодні суспільство і законодавці почують митницю", - підсумував глава митної служби.

Нагадаємо, згідно ст. 1 Закону України "Про оперативно-розшукову діяльність" завданнями ОРД є пошук і фіксація фактичних даних про протиправні діяння окремих осіб і груп, відповідальність за які передбачена УКпро розвідувально-підривну діяльність спеціальних служб іноземних держав і організацій з метою припинення правопорушень і в інтересах карного судочинства, а також з метою отримання інформації в інтересах безпеки громадян, суспільства і держави.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини