Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як згенерувати COVID-сертифікат і Дія.Підпис у застосунку "Дія"?

Реклама

Міністр цифровий трансформації Михайло Федоров розповів, як згенерувати COVID-сертифікат і Дія.Підпис у застосунку "Дія", повідомила прес-служба Урядового порталу.

Сертифікат можна згенерувати в декілька кліків:

  • оновити застосунок у PlayMarket або AppStore;

  • у "Дії" треба натиснути "Послуги", вибрати пункт "COVID-сертифікати" та "Згенерувати сертифікат";

  • Дія.Підписом підписати заяву на передачу даних з Електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ) до "Дії".

“Це необхідний пункт, адже COVID-сертифікат - це перший медичний документ у Дії. Щоб отримати медичні дані, потрібен підпис і згода людини на це. Замість того, щоб затверджувати папірці в кабінетах, це можна зробити за допомогою Дія.Підпису. Це унікальна у світі технологія електронного підпису за FaceID, яку ми використовуємо першими. Також Україна стала однією з перших країн поза ЄС із цифровим сертифікатом COVID-19, який повністю визнаний Європейським Союзом”, - зазначив Михайло Федоров.

Як згенерувати Дія.Підпис?

  • Протріть фронтальну камеру, щоб випадкові відбитки пальців не заважали ідентифікації. Краще робити це на однородному тлі та із яскравим освітленням.

  • Наведіть камеру на обличчя. Потрібно, щоб воно потрапило в зелену рамку на екрані.

  • Виконайте вказівки застосунку. Треба буде нахилити голову чи покрутити обличчям, щоб система змогла перевірити ваше фото із біометрією в реєстрі.

  • Система робить фінальне фото - і все.

"Після цього сертифікат з'явиться поруч із вашими іншими цифровими документами в застосунку", - зазначають в прес-службі.

Сертифікат діятиме впродовж 180 днів, з моменту отримання повного курсу вакцинації.

Перевірити дійсність COVID-сертифіката можна буде за QR-кодом.

"Це зручно, адже не потрібно додатково впроваджувати спеціальне обладнання для перевірки. У QR-коді закодований документ. В аеропорту, коли ви приїдете в іншу країну, у вас перевірять ваш фізичний закордонний паспорт. А також зчитають QR-код вашого COVID-сертифікату в "Дії". Ваші медичні і персональні дані не передаються в інші країни і розміщені тільки у вашому телефоні та в ЕСОЗ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ЄС визнав українські COVID-сертифікати в "Дії"

Тільки в серпні ЛІГА:ЗАКОН надає акційну пропозицію. Придбайте LIGA360 для однієї професійної ролі - отримуйте додатково місяць користування преміум-пакет для юристів, бухгалтерів, HR, піарників чи служби безпеки на вибір. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини