Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За крадіжку каналізаційних люків - 3 року в'язниці

5 лютого 2010, 12:31
335
0
Реклама

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні схвалив проект Закону України "Про внесення змін до Карного кодексу України (відносно посилення відповідальності за окремі правопорушення в житлово-комунальному господарстві) ". Про це повідомив Міністр з питань ЖКГ України Олексій Кучеренко.

Міністр відмітив, що виконав свою обіцянку перед громадянами - докласти усі зусилля для введення істотного покарання для зловмисників і працівників комунальних служб за порушення закону і недбалість, в результаті яких, як це сталося в Києві, люди падають у відкриті люки інженерних мереж, масово ламають ноги на неприбраних від снігу тротуарах.

Тепер пропонується умисне ушкодження або руйнування об'єктів ЖКГ, у тому числі умисне зняття кришок люків і грат інженерних мереж, ушкодження електрощитових і ліфтового устаткування, систем вентиляція, що викликає небезпеку для життя людей, карати істотним штрафом у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (приблизно від 43 тис. до 87 тис. гривен) або обмеженням свободи на строк до трьох років і навіть позбавленням волі на той же термін. Змінами в статтях 245 і 246 Карного кодексу передбачається також посилення покарання за вирубування зелених насаджень у населених пунктах і за їх межами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини