Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДБР повідомило про підозру колишньому посадовцю Міноборони за збитки державі на 8,7 млн грн

Реклама

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому директору Департаменту Міністерства оборони України, який закупив неякісну техніку на понад 8,7 млн грн. Про це повідомила прес-служба ДБР.

"Посадовець, зловживаючи владою, закупив так звані антиснайперські системи. Експертиза встановила, що прилади непридатні для використання у Збройних Силах України. Вони містили демаскуючі елементи, що становило загрозу для життя та здоров'я військовослужбовців під час використання зазначених приладів у бойових умовах. Прилади до того ж не відповідають потребам закупівлі, через що державі було завдано збитків на понад 8,7 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Колишній високопосадовець підозрюється у перевищенні військовою службовою особою влади та службових повноважень, тобто умисному вчиненні дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчинених групою осіб, в умовах особливого періоду, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 426-1 КК).

Зазначається, що у разі доведення вини йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Читайте також: Президент підписав Указ про застосування санкцій до 6 фізосіб і 10 юросіб

Перевірити чи є особа в санкційних списках найпростіше з LIGA360. Система надає інформацію з державних реєстрів про всіх громадян України. Замовляйте LIGA360 прямо сьогодні та захистіться від сумнівних бізнес-зв'язків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини