Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проектування прибудинкових територій: що потрібно врахувати?

Реклама

Заступник директора Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Юрій Тацій нагадав, що проектування прибудинкових територій регулюється ДБН 2.2-5:2011 «Благоустрій територій».

У розділі «Благоустрій прибудинкових територій» наведені такі основні вимоги до ділянок, які знаходяться біля житлового будинку:

  • обов'язково необхідно передбачати такі елементи: проїзд (проїзди), пішохідні комунікації (основні, другорядні), велодоріжки, майданчики (дитячі, спортивні, відпочинку, розміщення контейнерів для збирання побутових відходів, гостьових автостоянок, майданчики для вигулу собак), озеленення території;

  • в місцях перетину пішохідних доріг з автомобільними проїздами слід влаштовувати плавні переходи для пересування маломобільних груп населення;

  • проїзна та пішохідна частини повинні бути розмежовані;

  • між вимощенням житлового будинку і проїздом необхідно передбачати прибудинкові смуги озеленення;

  • розміщення дитячих, спортивних, сміттєвих майданчиків вздовж магістральних вулиць забороняється;

  • висота огородження прибудинкової території (за наявності) має бути не більше ніж 2,0 м на межі із сусідніми земельними ділянками та не більше ніж 2,5 м на межі з вулицею.

"Прибудинкова територія - один з найбільш важливих елементів житлової забудови, від продуманості якого залежить комфорт жителів. Ця ділянка повинна виконувати велику кількість функцій: місце для активного відпочинку, зелена зона, територія для тимчасового паркування авто та безпечного пересування пішоходів", - зазначив він.

Як захистити земельну ділянку від рейдерських захоплень? Спробуйте SMS-Маяк Земля - сервіс інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо об'єктів землекористування. Деталі за посиланням.

Читайте також: Правова позиція ВС щодо надання містобудівних умов та обмежень на забудову декількох земельних ділянок

В Україні хочуть затвердити новий порядок щодо поділу чи об'єднання об'єктів нерухомості

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    Увійти
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях

    Схожі новини