Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна перейде на європейські екологічні норми і стандарти

4 лютого 2010, 14:23
983
0
Реклама

Уряд пропонує визначити Стратегію екологічної політики України до 2020 року. З цією метою в парламенті був зареєстрований законопроект № 6033.

Зокрема, документом пропонується провести до 2020 року низку заходів з тим, щоб підвищити "якість життя і здоров'я населення", збільшивши при цьому витрати Держбюджету на екологію. Реалізовувати програму Кабмін пропонує у декілька етапів: на першому етапі, який розрахований на 2010-2012 роки планується скоротити антропогенне навантаження на природне довкілля; на другому етапі, розрахованому на 2013 - 2016 роки- збалансувати поставлені завдання у сфері охорони довкілля до потреб населення і, нарешті, на третьому етапі, розрахованому на 2017-2020 роки планується уменьшить кількість і концентрацію викидів шляхом переходу до європейських екологічних норм і стандартів. На останньому етапі також планується створити систему екологічної безпеки країни.

До речі, на сьогодні на розгляді в парламенті знаходиться законопроект № 4750, яким пропонується встановити обов'язок для підприємств, що здійснюють свою діяльність з супроводом антропогенних викидів парникових газів, отримувати дозволи на викиди. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Підприємства можуть зобов'язати отримувати дозволи на антропогенні викиди ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини