Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни до "карантинної" постанови запрацюють з 5 серпня

Реклама

Уряд уніс зміни до «карантинної» постанови від 9 грудня 2020 року № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Відповідна постанова від 28 липня 2021 року № 787 набере чинності з 5 серпня 2021 року.

Зокрема, для протидії «Дельта»-штаму коронавірусу Уряд змінив правила перетину кордону. Детальніше про це розповіло Міністерство охорони здоров'я.

Визначено також, що у разі встановлення "жовтого" рівня епідемічної небезпеки дозволяються тривалі побачення засуджених (за умови наявності в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби вільних приміщень для ізоляції засуджених) з близькими родичами за відсутності у них на момент побачення ознак інфікування COVID-19 та наявності у осіб, які прибули на побачення:

- лабораторно підтвердженого негативного результату тестування їх на COVID-19 методом ПЛР, яке проведено не більш як за 72 години до дня надання тривалого побачення,

- або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації,

- чи міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката,

та оригіналу документа, що підтверджує оплату послуги виїзду працівника медичної лабораторії до засудженого з метою забору біоматеріалів для проведення тестування на COVID-19 зазначеним методом.

Крім того, Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив: «Однією з важливих новацій стають правила роботи навчальних закладів в умовах карантину. В разі виходу регіону з зеленої зони, тобто потрапляння в жовту, помаранчеву чи червону, задля роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80 % повністю вакцинованого персоналу».

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Вихідні у серпні 2021: скільки відпочиватимуть українці

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини