Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дітям до 14 років заборонили продаж ліків: прийнято Закон

Реклама

Сьогодні, 15 липня, народні обранці прийняли Закон (проект № 5122) «Про внесення зміни до статті 21 Закону України «Про лікарські засоби» щодо заборони продажу лікарських засобів особам, які не досягли чотирнадцяти років (малолітнім особам)».

Згідно з текстом законопроекту, підготовленим до другого читання, реалізація (відпуск) лікарських засобів (у тому числі з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом) малолітнім особам, а також доставка лікарських засобів кінцевому споживачу - малолітній особі забороняється.

Якщо у особи, яка безпосередньо здійснює роздрібну торгівлю лікарськими засобами та/або доставку лікарських засобів кінцевому споживачу, виникли сумніви щодо досягнення 14-річного віку покупцем, який купує лікарські засоби, особа, яка безпосередньо здійснює роздрібну торгівлю лікарськими засобами та/або доставку лікарських засобів кінцевому споживачу, повинна звернутися до такого покупця з вимогою пред'явити паспорт громадянина України або інший документ, що підтверджує його вік.

У разі відмови покупця надати такий документ реалізація (відпуск) лікарських засобів цій особі забороняється.

Відповідні зміни внесено до статті 21 Закону «Про лікарські засоби».

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Часто працюєте з договорами? Перевірте їх з функціоналом CONTRACTUM у LIGA360. Незначущі слова, помилки в нумерації, реквізитах та структурі підсвітяться автоматично. Замовте прямо зараз і зробіть договірну роботу ефективнішою.

Читайте також:

МОЗ визначило механізм видачі листків непрацездатності в Електронному реєстрі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини