Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про особливості надання банківських гарантій банкам

2 лютого 2010, 16:13
502
0
Реклама

Нацбанк роз'яснив особливості застосування власного постанови "Про стимулювання кредитування економіки України"зокрема, що стосується питань надання банківських гарантій при формуванні резерву для відшкодування можливих втрат по кредитних операціях.

Для узгодження умов банківської гарантії банк зобов'язаний надати Комісії НБУ з питань нагляду і регулювання діяльності банків оригінал гарантії або належним чином завірену копію; якщо гарантія ув'язнена на іноземній мові, знадобиться її нотаріально засвідчений переклад. Крім того, в пакеті документів для узгодження умов гарантії подається реєстр позичальниківпо існуючій кредитній заборгованості яких (класифікованою як сумнівна або безнадійна) банком-гарантом надається гарантія. Сума гарантії може бути зменшена тільки у разі виконання боржником своїх зобов'язань за кредитним договором або у разі формування банком резерву по такій заборгованості.

Згідно Тимчасовому порядку обліку банками вартості забезпечення у вигляді безвідкличних безумовних гарантій банків при формуванні резерву для відшкодування можливих втрат по кредитних договорахбанки можуть до кінця 2011 року при формуванні резервів по кредитних операціях, класифікованих як сумнівні або безнадійні, враховувати 100 % вартостей забезпечення у вигляді банківських гарантій. Документ також передбачає умови надання гарантій і зобов'язання банків-бенефіціарів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини