Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ змінила порядок видачі довідок, що підтверджують право торгувати алкоголем і тютюном

2 лютого 2010, 15:14
1468
0
Реклама

Фахівці ДПАУ "підкоригували" норми Порядку роботи районних (міжрайонних) ДПІ по видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробамиа підприємцям уточнили процедуру, якій необхідно слідувати, щоб отримати довідку про внесення в Єдиний держреєстр місць зберігання партій алкогольної і тютюнової продукції.

Отже, щоб отримати цю довідку, заявникові потрібно звернутися до районної або міжрайонної ДПІ з відповідною заявою і пакетом необхідних документів, зокрема:

- нотаріально засвідченою копією ліцензії на відповідний вид діяльності;

- копією документу, що підтверджує право користування приміщенням (це може бути договір оренди, свідоцтво про право власності та ін.).

У разі зміни відомостей про заявника, місце зберігання продукції і його характеристику (наприклад, зміни в найменуванні або місцезнаходженні юрособи, прізвищі або місці проживання фізособи - підприємця), а також у разі втрати або ушкодження довідки її доведеться отримувати наново.

Позитивний момент полягає в не дуже великому терміні видачі довідки - 7 календарних днів з дати подачі заяви.

Нові правила, наказані податковій, безпосередньо пов'язані з останніми змінами у Порядок ведення Єдиного державного реєстру місць зберігання. Згідно з ними, кожен магазин, що торгує підакцизними товарами, фактично вважається ще і складом. А це тягне тільки до одного: новому узгодженню документації з різноманітними держустановами, в першу чергу органами податкової служби, внесенню змін до різних документів і актів торгових точок. Плюс, звичайно, зайві фінансові витрати на послуги нотаріусів і на оформлення довідок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини