Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торговцям цінними паперами ускладнили умови діяльності

2 лютого 2010, 12:47
1318
0
Реклама

ГКЦБФР внесла зміни у Ліцензійні умови здійснення професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності по торгівлі цінними паперами, вимоги, що частково посилили, до діяльності професійних учасників фондового ринку (тих, хто займається дилерською і брокерською діяльністю, андеррайтингом, управлінням цінними паперами).

Раніше усієї зміни відносяться до того, що суб'єкти, що здійснюють вищезгадані види діяльності, повинні знаходитися виключно за своєю юридичною адресоюа у разі зміни його на період більш ніж три місяці (наприклад, при капітальному ремонті приміщення і т. п.) повинні:

- не пізніше ніж за 5 робочих днів до дати фактичної зміни місцезнаходження повідомити ГКЦБФР про ці зміни з вказівкою нового місцезнаходження;

- упродовж 15 робочих днів з дати виникнення змін представити в Комісію копію договору, що підтверджує право тимчасового користування нежитловим приміщенням, і копію публікації про ці зміни в одному з друкованих ЗМІ.

У разі зміни місцезнаходження на період менш ніж три місяці копію договору, що підтверджує право тимчасового користування приміщенням, представляти Комісії не треба.

Також ГКЦБФР вимагає, щоб усі документи, які відносяться до професійної діяльності торговця ЦБ, знаходилися в приміщенні ліцензіата, вказаному у свідоцтві про його держреєстрацію і ліцензію (тобто за юридичною адресою).

Нові вимоги пред'являтимуться до керівників компаній - торговців ЦБ : окрім вже встановленого правила, згідно з яким їх стаж роботи не має бути менше трьох років, за керівником впродовж двох останніх років не повинні числитися факти:

- анулювання сертифікату на право здійснення профдеятельности на фондовому ринку;

- керівництво професійним учасником фондового ринку, ліквідованого рішенням суду або ліцензія якого була анулювана.

Ще однією вимогою до торговців цінними паперами стало те, що розмір їх статутного капіталу ні в якому разі не має бути менше розміру раніше зареєстрованого капіталу, причому за підсумками кожного фінансового року з дати створення компанії.

Нові правила вводяться в дію з дати офіційної публікації рішення ГКЦБФР № 1560, що затвердило усі перераховані зміни. А тим часом у ліцензіатів (як майбутніх, так і нинішніх) залишається ще трохи часу, щоб підготуватися до прийдешніх змін. Зокрема, на те, щоб переїхати за своєю юридичною адресою і перевезти туди усі документи, що відносяться до профдеятельности, ліцензіатам відвели рівно три місяці з дати набуття чинності змін ГКЦБФР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини