Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Умови надання періодичної митної декларації змінилися

Реклама

Уряд ствердив нову редакцію Порядку і умов надання періодичної митної декларації. У ній, з одного боку, розширено коло можливих осіб, які можуть надавати таку декларацію, а з іншої - встановлені додаткові вимоги до цих осіб.

Періодичну митну декларацію дозволено надавати для декларування товарів, які переміщатимуться через митну територію України :

- у рамках одного зовнішньоекономічного договору і заявленого митного режиму;

- регулярно, з періодичністю не менше чим двічі в місяцьодним і тим же підприємством на одних і тих же умовах і підставах.

В той же час надавати митну декларацію може бути дозволено тільки підприємствам, що є резидентамивідносно яких не застосовано спеціальних санкцій, і чиї посадовці не притягувалися до карної відповідальності за контрабанду. Періодичну митну декларацію заборонили надавати при перевезенні живих тварин і транзитних вантажів, але дозволили для товарів, що підлягають експортному контролю і товарів, що підлягають санітарно-епідеміологічному контролю (продовольча сировина, сировина для ліків, харчові продукти, відходи виробництва).

Раніше митні органи могли дозволити застосування періодичної митної декларації тільки у тому випадку, якщо товари регулярно переміщалися через кордон одним і тим же підприємством на одних і тих же умовах і підставах. При цьому ні визначення "регулярності", ні додаткових вимог до таких підприємств не висувалося. Надання періодичної митної декларації дозволяє відстрочити до 30 днів термін надання вантажної митної декларації. До того ж вона приймається без внесення на депозитний рахунок митного органу сум податків і зборів, що підлягають сплаті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини