Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд підтвердив правомірність винесених податкових повідомлень-рішень на 267,58 млн грн: ДПС

Реклама

Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду підтримано позицію ГУ ДПС у м. Києві про те, що обов`язок підтвердження правомірності, обґрунтованості, повноти формування даних бухгалтерського і податкового обліку належними документами первинної фінансово-бухгалтерської звітності покладається саме на суб`єкта господарювання. Про це повідомила прес-служба ДПС.

Податківці зазначили, що втрата відповідних документів не є безумовною підставою перенесення термінів проведення перевірки. Обов`язковою  підставою перенесення терміну проведення перевірки, за змістом пункту 44.5 статті 44 ПК, є саме неможливість проведення перевірки за відсутності документів, які втрачені платником податків.

Верховний Суд звернув увагу на те, що підприємство не було позбавлене можливості реалізувати своє право щодо подання у визначеному порядку втрачених документів та довести, що зазначені у таких документах дані впливали на суть виявлених у ході перевірки обставин, базу оподаткування, а також, що відсутність таких документів не давала можливості провести відповідні заходи контролю.

Разом з тим, суд касаційної інстанції вказав, що для цілей визначення бази оподаткування має значення саме висновок про вартість майна, де зазначено конкретну вартість певного об`єкта нерухомості, операція з переходу права власності на який в межах цієї справи є об`єктом оподаткування ПДВ.

Постановою ВС від 13.05.2021 у справі № 640/15297/19 касаційну скаргу підприємства залишено без задоволення, а постанову суду апеляційної інстанції про відмову в задоволенні позовних вимог про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень - без змін.

Податківці наголосили, що таким чином, ВС підтвердив правомірність винесених податкових повідомлень-рішень на загальну суму 267,58 млн грн.

Для побудови виграшної стратегії захисту клієнта в суді існують сучасні діджитал-сервіси, які допомагають полегшити роботу адвоката. Аналітична система аналізу судових рішень Verdictum надає доступ до 85 млн судових рішень та допомагає оперативно вивчити позицію конкретного судді та колег у схожих справах. Окрім цього система надає доступ до розкладу судових засідань і завантаженості суддів. Отримайте доступ до Verdictum.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини