Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Глава уряду має намір заснувати систему кредитування під страхові гарантії

30 січня 2010, 16:03
625
1
Реклама

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила про плани створення в державі новою системи кредитування малого і середнього бізнесу.

Новизна полягатиме в кредитуванні не під заставу, під який у охочих зайнятися "стартовим бізнесом"як правило, нічого дати, а під страхові гарантії від держави і приватних компаній. "Іншими словами, страховка кредиту, а не видача кредиту під заставу"- заявила пані Тимошенко. Систему кредитування під страхові гарантії планується створити на базі п'яти державних банків, бізнес-плани при цьому вивчатимуться спеціальною радою.

У Україні вже створювався такий спеціальний план, як мікрокредитування. Проте ця система, по-перше, не може забезпечити кредитами усіх охочих зайнятися малим і середнім бізнесом, а по-друге, відбір кандидатів для мікрокредитування робиться, за словами Прем'єра, суб'єктивновнаслідок чого мікрокредити отримує той, "Хто ближче". Слід зауважити, що "ближчі" кандидати для кредитування можуть знайтися і у державних банків з приватними компаніями, так що однієї цієї системи для об'єктивності відбору найбільш здатних до предпринимательсву осіб буде недостатньо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини