Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати мають намір дерадянізувати законодавство України

Реклама

На сьогоднішньому засіданні, 20 травня, депутати прийняли за основу законопроект № 4284 "Про дерадянізацію законодавства України".

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Зокрема, пропонується внести зміни до Кодексу законів про працю України і Житлового кодексу Української РСР та скасувати дію нормативно-правових актів радянського періоду, визнати такими, що не застосовуються на території України акти органів державної влади і управління Союзу РСР і Української РСР (Української СРР) за відповідними Додатками № 1, № 2, окрім їх положень, що не суперечать Конституції України і Закону України «Про правонаступництво» та стосуються:

  • суверенітету України та її територіальної цілісності в межах існуючого державного кордону України, визначеного Конституцією та законами України, а також міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України;

  • адміністративно-територіального устрою України;

  • опису, нагородження, вручення, правил носіння та передачі орденів, медалей, орденських стрічок та стрічок медалей на планках, знаків розрізнення, почесних звань, звань СРСР.

Читайте також: Депутати мають намір внести зміни до Закону "Про Вищу раду правосуддя"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини