Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд планує передбачити 200 млн гривен для фондів кредитних поручительств в Держбюджеті, який все ще не поданий до парламенту

28 січня 2010, 17:54
193
0
Реклама

О "схваленні" на засіданні уряду постанови КМУ "Про заходи кредитно-гарантійної підтримки суб'єктів малого і середнього підприємництва в умовах фінансової і банківської кризи" проінформувало Держкомпідприємництва.

Постановою передбачається при доопрацюванні проекту Держбюджету на 2010 рік і наступні роки передбачити засоби кредитно-гарантійну підтримку суб'єктів малого і середнього бізнесу в об'ємі 15 % від прибуткової частини бюджету, але не менше чим 200 млн гривен на підтримку діяльності фондів кредитних поручительств і 100 млн гривен на кредитування проектів суб'єктів малого і середнього підприємництва.

Надалі передбачається надання фондами кредитних поручительств малим і середнім підприємцям, що не мають належного забезпечення кредиту, в розмірі, що не перевищує 40 % кредиту, за рахунок засобів таких фондів.

Такі норми надали б можливість отримувати кредити на розвиток тим категоріям підприємців, які позбавлені сьогодні такій можливості, особливо початківцем. Для цього, проте, необхідно, щоб парламент прийняв відповідний Державний бюджет, проект якого навіть не поданий у Верховну Раду на сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини