Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судді ОАСК звернулися до ПАРЄ щодо ініціативи Президента ліквідувати Окружний адмінсуд міста Києва

Реклама

Судді Окружного адміністративного суду міста Києва направили звернення до членів Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи стосовно, зокрема, ініціативи Президента України ліквідувати ОАСК. Про це повідомила прес-служба ОАСК.

«Так, на  офіційному сайті Верховної Ради України 13.04.2021 року зареєстровано та опубліковано законопроект Президента України №5369 «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду».  Зміст законопроекту не направлений на зміну системи судоустрою, оскільки одночасно з ліквідацією створюється тотожній за повноваженнями й розташуванням суд. Його зміст направлено на створення умов для звільнення працюючих у ньому суддів та інших працівників. Законопроект не передбачає можливості переведення до новостворюваного суду та не вказує на спосіб збереження гарантій незалежності суддів. Натомість іншим законопроектом Президента України, що внесений одночасно з попереднім передбачається особливий порядок ліквідації ОАСК, що є відмінним від загального правила», - йдеться у зверненні.

Читайте також: 

Президент ініціював невідкладну ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва

Президент відреагував на петицію щодо ліквідації Окружного адмінсуду міста Києва

Які справи пропонується виключити з підсудності ОАСК: деталі президентського законопроекта

ЛІГА:ЗАКОН презентує Verdictum PRO - першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги в суді за допомогою штучного інтелекту. Система Verdictum PRO дає змогу визначити вірогідність ухвалення схожого судового рішення за допомогою математичних моделей машинного зчитування інформації. Сьогодні Verdictum PRO аналізує понад 80 млн документів. Долучайтеся до користувачів рішення Verdictum PRO.

Нові виклики - нові можливості. Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ

Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини