Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ планує створювати території перспективного розвитку

27 січня 2010, 17:35
423
0
Реклама

Уряд ствердило законопроект "Про території перспективного розвитку". Згідно з документом ініціаторами надання такого статусу будуть органи місцевого самоврядування, а надаватися статус буде терміном до 10 років Кабінетом Міністрів.

За проектом в межах території перспективного розвитку створюється спеціальна митна зона з відповідним митним режимом, де реалізовуватимуться експортно орієнтовані інвестиційні проекти виключно виробничого напрями. На території митних зон встановлюється спеціальний режим переміщення товарів без сплати митної мита і ПДВ.

Основні напрями розвитку економічної діяльності, що впроваджується у межах таких територій, пріоритетні сфери напряму інвестиційних проектів і перелік що передбачаються для ввезення в спеціальну митну зону товарів, визначатимуться урядом. Інвесторів звільнять від усіх видів податківдля них введуть спрощену процедуру отримання дозвільних документів.

Статус території перспективного розвитку планують надавати поселенням і населеним пунктам, економіка яких залежить від 1-2 градоутворювальних підприємств. Ухвалення закону могло б посилити можливості для залучення інвесторів, створити умови для активізації підприємницької діяльності і відродження таких територій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини