Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спеціальним підрозділам МВС і СБУ можуть заборонити "відвідувати" адвокатів

27 січня 2010, 12:15
754
0
Реклама

Народний депутат від фракції Партії регіонів Юрій Мирошниченко пропонує підкоригувати норми Закону "Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю"встановивши заборону спеціальним підрозділам по боротьбі з оргзлочинністю МВС і СБУ опечатувати адвокатські приміщення і вилучати у адвокатів документи, пов'язані з їх професійною діяльністю. Відповідні ініціативи парламентар виклав в проекті закону, зареєстрованому у ВР під номером 6006.

Зокрема, проектом закону пропонується заборонити спеціальним підрозділам по боротьбі з оргзлочинністю МВС і СБУ: отримувати документи і інформацію, що є адвокатською таємницею, входити по службових посвідченнях у приміщення, в яких адвокати здійснюють свою адвокатську діяльність опечатувати адвокатські приміщеннявилучати документи, що є адвокатською таємницею. Окрім цього, проектом документу пропонується заборонити вищезгаданим органам використовувати спеціальні технічні засоби у разі контролю, фіксації і документування розмов і інших дій адвокатів (приміром листування), пов'язаних з їх професійною діяльністю.

До речі, під дію вищезгаданих заборон можуть потрапити не лише спеціальні підрозділи по боротьбі з оргзлочинністю МВС і СБУ, але і посадовці міліції, оскільки парламентар раніше зареєстрував у ВР ще один законопроект № 6005що пропонує заборонити міліції виконувати усі вищезгадані дії по відношенню до адвокатів. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Мирошниченко пропонує заборонити міліції входити в адвокатські приміщення ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини