Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мирошниченко пропонує заборонити міліції входити в адвокатські приміщення

26 січня 2010, 13:49
378
0
Реклама

Посилити гарантії адвокатської діяльності, заборонивши міліції безперешкодно входити в приміщення, де працюють адвокати, і робити в них безпідставні обшуки, пропонує народний депутат від фракції ПР Юрій Мирошниченкозареєструвавши у ВР відповідний законопроект № 6005.

Зокрема, проектом закону пропонується внести зміни ст. 11 Закону України "Про міліцію"зумовивши, що працівники міліції мають право входити (без відповідного рішення суду або санкції прокурора) на територію і в приміщення, в яких адвокат здійснює свою діяльність, тільки у двох випадках: 1) у разі безпосереднього переслідування злочинця; 2) у разі потреби припинення злочину, загрозливого життю громадян. У усіх інших випадках, без відповідних дозволів співробітники міліції "відвідувати" адвокатів не зможуть.

Стаття 10 Закону "Про адвокатуру" гарантує адвокатові захист і невтручання в його професійну діяльність. Документи, пов'язані із здійсненням адвокатом його професійної діяльності, не підлягають огляду, розголошуванню і вилученню. Проте, як вказано в пояснювальній записці до проекту, останнім часом почастішали випадки порушення професійних прав адвокатів з боку правоохоронних органів (наприклад, проведення несанкціонованих обшуків), про що свідчать як звернення окремих адвокатів, так і звернення Союзу адвокатів України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини