Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продукція з ГМО вважатиметься такою, якщо їх частина перевищить 0,9 % від загальної маси продукту в одиниці упаковки

26 січня 2010, 12:52
381
0
Реклама

Народний депутат Андрій Шкиль пропонує рахувати продукцію зі змістом ГМО тільки у разі, якщо їх частина перевищує 0,9 % від загальної маси продукту в одиниці упаковки. Відповідна ініціатива була викладена парламентарем в проекті закону, зареєстрованому у ВР під номером 6001.

Документом пропонується внести зміни ч. 10 п. 1 ст. 38 Закону "Про безпеку і якість харчових продуктів" встановивши процентне співвідношення ГМО в продукті, право вважати, що продукт не містить ГМО, що дає при маркіровці. Згідно з документом, у випадку якщо частина ГМО в продукті перевищує 0,9 % від загальної маси продукту в одиниці упаковкитоді виробник буде зобов'язаний поставити на упаковці напис, що продукт "містить ГМО". Якщо кількість ГМО не перевищить це процентне співвідношення, продукт вважатиметься ГМО, що не містять.

17 грудня 2009 року ВР внесла зміни у Закон "Про безпеку і якість харчових продуктів"якими передбачила обов'язкове відображення на етикетках харчових продуктів інформації про наявність або відсутність в харчових продуктах генно-модифікованих організмів. За недотримання цих вимог також була введена адміністративна відповідальність, що передбачає штрафні санкції з обов'язковим вилученням продукції з торгового обігу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини