Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РНБО продовжила застосування санкцій до двох банків

Реклама

Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 11 березня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Відповідний Указ № 107/2021 Глава держави підписав 19 березня 2021 року.

Указ набере чинності з дня опублікування.

Рада національної безпеки і оборони вирішила:

1. Підтримати внесені Національним банком пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

2. Застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до юридичних осіб. Йдеться про Акціонерне товариство «СБЕРБАНК» (АТ «СБЕРБАНК») та Публічне акціонерне товариство «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» (ПАТ «Промінвестбанк»). До них застосовуються на три роки санкції у вигляді запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов'язаних з банком осіб.

3. Кабміну разом з СБУ та Нацбанком забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності зазначених персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

4. Міністерству закордонних справ поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

"На сьогодні в нас було два російські банки, які підпали під санкції ще з 2019 року. 19 березня у них закінчувався цей термін. Двом цим російським банкам продовжено термін ще цих санкцій на три роки", - повідомив Секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу 19 березня 2021 року.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини