Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні відновлюється процес оформлення, видачі дозволів та перереєстрації зброї

Реклама

18 березня відновлюється процес оформлення, видачі дозволів та перереєстрації дозволених видів зброї. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Голова Нацполіції Ігор Клименко. 

Раніше ми писали: Кожна особова справа власника зброї в Україні буде перевірена щодо законності отримання дозволу

Понад 200 незаконних дозволів на зброю щомісяця: Офіс Генпрокурора повідомив про викриття злочинної схеми

Зазначається, що відповідна служба все ще в процесі реорганізації, але продовжує роботу, а всі працівники цих підрозділів на період переформатування служби виведені поза штат. Робочий процес контролюють співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

"Термін проведення службового розслідування, яке призупинило робочий процес, не враховуватиметься під час перереєстрації зброї. Тож власники, яким потрібно продовжити дозволи на зброю, можуть не турбуватися. Жодних штрафних санкцій не буде. Зараз ми напрацьовуємо алгоритм створення та налагодження роботи нового підрозділу, який займатиметься питаннями реєстрації та контролю за обігом зброї", - розповів Ігор Клименко.

Планується передати повноваження для оформлення документів на отримання чи продовження дозволів на зброю в сервісні центри МВС України.

"Весь документообіг буде здійснюватися через електронну базу. Це зведе до мінімуму можливість корупційної складової під час цього процесу. Крім того, створюється Єдина база даних зареєстрованої зброї", - додав він.

За його словами, на організацію такої роботи потрібно буде щонайменше декілька місяців.

Вам також може бути цікаво: Як отримати дозвіл на зброю в Україні?

Обіг цивільної вогнепальної зброї: Раді рекомендовано прийняти за основу законопроект

Слідкувати за судовими рішеннями найпростіше з екосистемою Liga360. Нові інструменти дозволяють отримувати сповіщення щодо надходжень судових рішень та контролювати зміни. Користувачі можуть обрати рішення за певний період (день, тиждень, місяць), відфільтрувати їх за топ-10 тематиками у кожній формі судочинства або за інстанціями. Спробуйте переваги Liga360 вже сьогодні.

Спробуйте також  Verdictum PRO, за допомогою якого на підставі завантаженої позовної заяви ви зможете отримати інформацію про вірогідність перемоги у суді у всіх трьох інстанціях за допомогою штучного інтелекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини