Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фізособи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, мають право не застосовувати РРО

Реклама

Фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області нагадали, що відповідно до преамбули Закону № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» дія Закону поширюється на всіх суб'єктів господарювання та їх господарські одиниці, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

Встановлення норм щодо незастосування реєстраторів розрахункових операцій у інших законах, крім Податкового кодексу, не допускається.

При цьому нормами статті 178 ПКУ, якою визначено порядок оподаткування фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, не передбачено обов'язкового застосування реєстратора розрахункових операцій при здійсненні готівкових та/або безготівкових розрахунків такими платниками податку.

Тобто фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, мають право не застосовувати реєстратори розрахункових операцій при здійсненні готівкових та/або безготівкових розрахунків.

Детальніше з цього питання можна ознайомитись на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДПС України, категорія 109.03.

Усі інструменти для адвоката - у рішенні LIGA360: АДВОКАТ НААУ. Слідкуйте за подіями НААУ, відвідуйте навчальні програми ВША, отримуйте залікові бали в рамках підвищення кваліфікації та доступ до повної бази законодавства, судових рішень, експертної аналітики. Придбайте LIGA360: АДВОКАТ НААУ прямо сьогодні.

Читайте також:

Договір позики грошей: НПУ роз'яснила переваги нотаріального посвідчення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини