Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бенефіціарні власники доходу: Верховний Суд опублікував Огляд судової практики КАС ВС

Реклама

Верховний Суд оприлюднив огляд судової практики Касаційного адміністративного суду у складі ВС щодо бенефіціарних власників доходу, підготовлений за результатами зустрічі з представниками компаній - членів Американської торговельної палати в Україні.

У практиці Верховного Суду затверджено принцип, згідно з яким вимога щодо бенефіціарного власника доходу застосовується тільки, якщо це передбачено відповідною податковою конвенцією. Пільга з податку на доходи нерезидента за міжнародними конвенціями можлива за умови, що отримувач доходів є їх фактичним, а не номінальним власником.

Зазначено, що фактичним отримувачем доходу (бенефіціарним власником) визнається особа, у якої наявні правові підстави для безпосереднього отримання такого доходу та яка є безпосереднім вигодоотримувачем, тобто отримує вигоду від доходу та визначає його подальшу економічну долю.

В огляді також представлено інші актуальні правові позиції щодо:

- правового статусу бенефіціарного отримувача доходу;

- правил оподаткування доходів у вигляді відсотків та при переуступці права вимоги;

- оподаткування роялті тощо.

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. ЛІГА:ЗАКОН презентує першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги у суді у всіх трьох інстанціях за допомогою штучного інтелекту. Функціонал прогнозування на підставі аналізу тексту позовної заяви створено для попередньої оцінки ризиків та економії часу адвоката під час підготовки до судових засідань. Сьогодні Verdictum PRO аналізує понад 80 млн документів. Детальніше за посиланням.

Не пропустіть жодної важливої події з адвокатської сфери. Рішення LIGA360: АДВОКАТ НААУ надає доступ до подій ВША НААУ, практичних кейсів, експертної аналітики, сигналізує про зміни в законодавстві й судових рішеннях. Замовте доступ до системи просто зараз і заручіться потужною інформаційною підтримкою НААУ та ЛІГА:ЗАКОН. Якщо ви чинний член НААУ, скористайтеся вільним тестовим доступом до 15 березня.

Читайте також:

Коли карантинні обмеження не можуть бути перешкодою для реалізації права на апеляційне оскарження?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини