Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я роз'яснило порядок нарахування медпрацівникам надбавок

25 січня 2010, 15:53
21941
12
Реклама

Міністерство охорони здоров'я України спільне з Профспілкою працівників охорони здоров'я роз'яснило постанова уряду від 29.12.2009 № 1418що передбачає надбавки лікарям.

Медичні працівники будуть щомісячно отримувати надбавки за вислугу років до посадового окладу, починаючи з 1 січня 2010 року. Їх розмір залежить від стажу роботи: понад 3 роки - 10 %, понад 10 років - 20 %, понад 20 років - 30 %. Нарахування робиться з урахуванням підвищень посадового окладу і без урахування інших доплат і надбавок. Виплачуються надбавки і по основному місцю роботу, і за місцем роботи за сумісництвом. При тимчасовому заміщенні надбавка нараховується до окладу по основний посади.

Право на отримання надбавки мають медичні працівники державних і комунальних установ охорони здоров'я : керівники і їх заступники з числа лікарів, заступники головлікаря по медсестринству, керівники структурних підрозділів з числа лікарів, лікарі усіх спеціальностей, професіонали з вищою немедичною освітою, допущені до медичної діяльності, головні медсестри, фахівці з базовою і неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей.

Не передбачена надбавка згідно постанові КМУ № 1418 медичним реєстраторам, дезинфекторам і молодшим медсестрам, оскільки відповідно до Національним класифікатором професій ДК 003:2005 перші відносяться до технічних службовців, а інші - до працівників. Не нараховуватиметься надбавка і фармацевтичним працівникам, а також фахівцям судово-медичної експертизи, віднесеним до категорії держслужбовців.

Постанова є нормативно-правовим актом прямого дії і тому не вимагає додаткового затвердження передбачених ним норм наказом Міністерства. Визначення стажу, необхідного для нарахування надбавки, відбувається на підставі трудової книжки або іншого документу, що підтверджує відповідно до закону наявність стажу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини