Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Неотримані вчасно накладні таки надають право на НДС-ный кредит

25 січня 2010, 09:00
1895
0
Реклама

Неотримані вчасно податкові накладні все ж дають право включати вказані в них суми до складу податкового кредиту по ПДВ. Хоча, звичайно, і з дотриманням деяких процедурних моментів. Яких саме - повідала ДПАУ у своєму роз'яснювальному листі № 24259/7/16-1517-26.

Отже, у разі отримання податкових накладних, виписаних в різних податкових періодах, але що поступили із запізненням в одному періоді (за наявності документального підтвердження такого запізнення), платник податків, який придбав продукцію, повинен на дату отримання вказаних накладних відбити їх в графі 2 Реєстру отриманих і виданих накладних. Що стосується Пдв-декларації, то тут суму по накладних ДПАУ наполегливо радить вписувати в графу 16.4 "Інших випадків".

Як вже уточнювалося, ключовим моментом при отриманні податкових накладних, що "запізнилися", являється документальне тому підтвердження. Що можна вважати таким належним підтвердженням - визначає ДПАУ. Судячи з її роз'яснення, це може бути лише документ, що підтверджує отримання накладної від продавця, тобто рекомендоване лист з повідомленням про врученняз наявністю на нім відбитку календарного штемпеля.

У будь-якому випадку підприємцеві не слід забувати, що нарахування податкового кредиту з використанням накладної, отриманої в попередніх звітних періодах (з порушенням вимог пп. 7.5.1 п. 7.5 ст. 7 Закону про ПДВ)податківці вважають достатньою основою для проведення у такого платника податків позапланової виїзної перевірки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини