Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виконавці отримали допуск до інформації про номери банківських рахунків боржників

Реклама

Нацбанк уніс зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, затверджених постановою Правління НБУ від 14 липня 2006 року № 267.

Відповідна постанова від 12 лютого 2021 року № 18 набрала чинності 16 лютого.

Таке рішення прийнято за результатами проведених спільних заходів Мін'юсту та Нацбанку, а також досягнутих під час них домовленостей, повідомляє прес-служба міністерства.

Заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко роз'яснив, що інформація, яку надаватимуть банки на вимогу виконавців стосовно наявності, стану рахунків боржника, відтепер обов'язково повинна містити номери рахунків, відкритих боржником у банку, а також суми коштів, які наявні на таких рахунках.

За словами Андрія Гайченка, зазначені зміни не лише значно полегшать і прискорять роботу виконавців, а й стануть підставою для запровадження автоматизації такого процесу. У зв'язку з цим Мін'юст розробляє зміни до відповідних нормативно-правових актів, прийняття яких найближчим часом дасть змогу автоматизувати процес отримання виконавцями номерів рахунків боржників-фізосіб і сум коштів, які наявні на таких рахунках.

Ще більше захисту CONTR AGENT для юридичного бізнесу. Нова функція “Перевірка фізичних осіб” надасть інформацію про потенційних партнерів, співробітників, конкурентів. Користувачі отримують доступ до реєстру нотаріусів, реєстру адвокатів, можуть перевірити дані про борги, правопорушення, санкції щодо будь-якого громадянина України. Спробуйте оновлений CONTR AGENT за вигідною ціною, тільки у лютому.

Читайте також:

В Асоціації правників України створено нову Секцію - виконавців. Що планується?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини