Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Черновецкому можуть заборонити повторно балотуватися в мери

22 січня 2010, 15:14
294
0
Реклама

Обмежити виборчі права сільських, селищних і міських голів пропонує народний депутат Кирило Куликов (фракція НУ-НС) у проекті закону, зареєстрованому у ВР під номером 5549.

Проектом закону пропонується обмежити виборче право сільського, селищного і міського голови шляхом заборони висунення його кандидатури на повторних, позачергових або чергових виборах, у випадку якщо він допустив порушення законодавства при виконанні своїх обов'язків. Таким чином, у разі прийняття проекту сільський, селищний або міський голова, який при виконанні своїх обов'язків порушив законодавство, права громадян або їх свободи, що встановлено або правоохоронними органами, або судом, не зможе повторно балотуватися на пост.

У випадку якщо проект схвалить ВР, то цілком можливо, що нинішньому мерові Києва Леоніду Черновецкому буде заборонено висувати свою кандидатуру на позачергових виборах міського голови, які, ймовірно, ВР призначить вже на 30 травня. До речі, раніше народний депутат Володимир Иваненко (фракція БЮТ) запропонував підкоригувати умови реєстрації кандидатів на посаду сільського, селищного і міського голови, зобов'язавши їх у разі першого обрання на посаду проходити курси профподготовки. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "ВР має намір відправити сільських, селищних і міських голів на профобучение".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини