Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін хоче позбавити себе 54 повноважень

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроект № 5052 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо позбавлення Кабінету Міністрів України невластивих повноважень". Суб'єктом законодавчої ініціативи цього законопроекту виступив сам Уряд.

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Метою проекту зазначено посилення спроможності Уряду до стратегічного планування та формування державної політики шляхом його розвантаження від розгляду відомчих, операційних та технічних питань.

Пропонується внести зміни до 30 законодавчих актів щодо позбавлення Уряду 54 повноважень та покладення їх на центральні органи виконавчої влади, інші державні органи відповідно до компетенції.

Зокрема, планується передати відповідним органам виконавчої влади повноваження Кабміну щодо:

- визначення порядку зміни даних про осіб, місця проживання, роботи і навчання, інших даних при наявності даних про загрозу життю, здоров'ю або майну працівника та його близьких родичів у зв'язку із здійсненням ним оперативно-розшукової діяльності в інтересах безпеки України, або по виявленню тяжкого та особливо тяжкого злочину, або викриттю організованої злочинної групи;

- визначення порядку здійснення класифікаційним товариством технічного та класифікаційного нагляду за річковими суднами;

- встановлення зразку, опису, порядку використання, зберігання, обігу та звітності спеціальних бланків нотаріальних документів.

Читайте також: Адвокати та нотаріуси зможуть претендувати на вступ на держслужбу: за основу прийнято проект

Відтепер у CONTR AGENT можна перевірити інформацію про фізичних осіб і бути впевненими у бізнес-зв'язках. Система проаналізує інформацію з державних реєстрів, і повідомить, якщо особа переховується від органів влади, є у реєстрі боржників, або має відкриті провадження. Встигніть замовити CONTR AGENT за вигідною ціною, тільки у лютому.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини