Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати підтримали за основу законопроект щодо тимчасової передачі деяких повноважень ВККС до ВРП

Реклама

Сьогодні, 2 лютого, Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 4229 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та Закону України "Про Вищу раду правосуддя" щодо завершення конкурсних процедур на зайняття посад суддів місцевих судів".

Все законопроекты с пояснительными записками к ним можно найти в модуле "Законопроекты" ИПС ЛІГА:ЗАКОН. Убедитесь в удобстве подачи информации, заказав тестовый доступ к системам.

Автори законопроекту пояснили, що цим законопроектом пропонується частково вирішити проблему "кадрового голоду" в судовій системі, шляхом розблокування і завершення триваючих конкурсних процедур, оголошених попереднім складом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а також шляхом проведення конкурсу для кандидатів, які незважаючи на проходження всіх стадій добору, визначених законодавством, з незалежних від них причин, не були призначені суддями.

Метою законопроекту є забезпечення законодавчого врегулювання тимчасової передачі повноважень ВККС до ВРП, стосовно проведення та завершення спеціальної перевірки, оголошення, проведення та визначення результатів конкурсів для кандидатів, які відповідають вимогам абзаців третього та сьомого пункту 13 розділу III «Прикінцеві та перехідні положення» Закону «Про Вищу раду правосуддя».

Так, зміни пропонується внести до Закону "Про судоустрій і статус суддів", відповідно до яких обумовлюється тимчасова зміна процедури добору на посаду судді для завершення розпочатих раніше процедур.

Проектом також пропонується внести зміни до пункту 13 Розділу ІII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Вищу раду правосуддя», а саме: до абзацу 3, а також відповідний пункт доповнити абзацами 9-12, якими пропонується унормувати порядок тимчасової передачі до ВРП повноважень ВККС стосовно проведення та завершення спеціальної перевірки, проведення та визначення результатів конкурсів для кандидатів, які відповідають вимогам абзаців третього та сьомого пункту 13 розділу III «Прикінцеві та перехідні положення» Закону «Про Вищу раду правосуддя», а також оголошення, проведення та визначення результатів конкурсу для кандидатів на посаду судді, які пройшли усі процедури добору, проте набрали менше 75% максимально можливого бала кваліфікаційного іспиту, складеного до набрання чинності Законом "Про судоустрій і статус суддів".

Читайте також: Набрав чинності Закон щодо відрядження суддів у період відсутності повноважного складу ВАКС

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи за контрагентами, аналізуйте правові позиції та судові рішення з понад 85 млн. Формуйте власну сильну позицію із Системою аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Нові виклики - нові можливості. Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ

Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини