Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ зобов’язав банки перевіряти повноваження осіб, які самостійно доставляють документи на примусове списання коштів

Реклама

Нацбанк встановив вимогу для банків щодо необхідності перевіряти повноваження особи, яка самостійно доставила до банку розрахункові документи на примусове списання чи стягнення коштів з рахунків клієнтів, документів на арешт чи зняття арешту з коштів.

Відповідну вимогу містить постанова Правління Національного банку від 28 січня 2021 року № 10 «Про внесення змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті», яка набрала чинності з 30 січня 2021 року.

З повним текстом постанови зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Це дасть можливість уникнути випадків прийняття банком вказаних розрахункових документів від осіб, які не мають повноважень на такі дії, зазначають у НБУ. Порядок встановлення повноважень кожен банк визначатиме самостійно у своїх внутрішніх документах.

У Нацбанку нагадали, що доставляти до банків документи на примусове списання чи стягнення коштів з рахунків клієнтів, а також на арешт або зняття арешту з коштів на рахунках клієнтів мають повноваження державні та приватні виконавці, представники чи повірені приватного виконавця, слідчі, представники суду тощо.

Ставте на моніторинг необхідні компанії у CONTR AGENT та оперативно дізнайтеся про зміну керівного складу контрагента, початок процедури банкрутства чи заборгованість в особистому кабінеті або електронним листом. Всі дані оновлюються з понад 40 державних реєстрів та відкритих джерел. Поставити на моніторинг зараз

Читайте також:

Нацбанк розширив можливості для кредитування під іпотеку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини