Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін оприлюднив календарний план безкоштовної вакцинації 2021

Реклама

29 січня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив Урядовий портал.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що вакцинування людей повинне розпочатись у лютому.

«У нас є затверджений Національний план, який визначає 5 етапів вакцинації. Усе це має бути відображене в Календарному плані на цей рік. Зокрема, хто, коли й де зможе безкоштовно отримати ефективну вакцину від коронавірусу», - підкреслив він.

Під час засідання Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко презентував Календарний план вакцинації населення у 2021 році, який схвалила Державна комісія з питань ТЕБ та НС.

Також він зауважив, що оперативний штаб з протидії вакцинокерованим інфекціям у МОЗ, з урахуванням соціологічних опитувань, визначив прогнозовану кількість вакцин для закупівлі Україною на рівні 15 мільйонів додаткових доз.

За його словами, холодовий ланцюг в Україні сьогодні може забезпечити зберігання будь-якого виду вакцин (від -70°C і до +8°C), які вже пройшли реєстрацію.

Розрізняйте фейкові новини та відслідковуйте інформацію з надійних джерел у системі Semantrum. Система моніторить понад 20 телеканалів, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ, 15 радіостанцій у реальному часі. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum на 14 днів та забезпечте себе достовірною інформацією.

Читайте також: Україна може повернутися до зелених, жовтих, помаранчевих і червоних карантинних зон

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини