Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабміну доручено внести зміни щодо збільшення соціальних нормативів розрахунку субсидій на ЖКП

Реклама

Сьогодні, 28 січня депутати прийняли постанову «Про заходи, спрямовані на соціальний захист населення, у зв'язку з підвищенням цін (тарифів) на житлово-комунальні послуги». Про це повідомила прес-служба ВР у Facebook.

Кабміну доручено:

  • внести невідкладні зміни щодо збільшення соціальних нормативів розрахунку субсидій на житлово-комунальні послуги;

  • спростити доступ до системи субсидій пенсіонерам, особам з інвалідністю та безробітним;

  • забезпечити для цієї категорії громадян введення оновлених норм розрахунку субсидій відповідно до попередніх постанов.

Постановою передбачено у місячний строк:

- подати Верховній Раді України пропозиції щодо редагування держбюджету-2021 в частині збільшення видатків для субсидій на оплату житлово-комунальних послуг;

- вивчити можливість перегляду законодавчих змін з метою завершення поточного опалювального сезону на основі системи надання житлово-комунальних послуг населенню, що діяла до 1 січня 2021 року.

Крім того, постановою передбачено встановлення пільг на електроенергію населенню, яке проживає в 30-кілометровій зоні атомних електростанцій та дитячим будинкам сімейного типу.

Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360 Замовте повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також: Кабмін запровадив компенсації для тих, хто встановив електроопалення

Кабмін встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини