Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін запровадив компенсації для тих, хто встановив електроопалення

Реклама

Кабмін підтримав рішення про компенсації громадянам, у яких встановлено електроопалення. Відповідне рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні, 27 січня, повідомив Урядовий портал.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що загальна сума компенсацій становитиме 1,4 мільярда гривень.

«Важливо, що це буде стосуватися не лише українців, які мають електроопалення, а й багатодітних сімей, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Наголошую, що людям не треба буде кудись ходити і носити довідки. Такі компенсації будуть автоматичні», - зазначив він.

Відповідну постанову Уряд ухвалив із доопрацюванням.

Читайте також: Кабмін встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр

«Ми підкреслювали, що це гранична ціна. Тобто, газопостачальні компанії можуть ставити ціну і менше, аби боротися за споживача. Вчора газопостачальні компанії опублікували свої ціни, і ми побачили, що дійсно є ціни, менші за 6,99 грн», - зауважив Денис Шмигаль.

Крім того, Прем'єр-міністр зазначив, що цього тижня мають фіналізувати меморандум щодо тарифів на опалення й гарячу воду з Асоціацією міст України. Також буде ухвалено рішення, яке дасть змогу не застосовувати штрафи чи пеню за невчасно сплачені газ і тепло у січні.

Спробуйте створити свій власний інфопростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360 Замовте повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини