Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк дозволив використання цифрових паспортів у "Дії" для міжнародних переказів

Реклама

Національний банк дозволив використовувати цифрові паспорти у мобільному застосунку «Дія» для здійснення грошових переказів за межі України та з-за кордону.

Відтепер банки та небанківські фінустанови зможуть проводити такі операції на підставі е-паспортів за наявності технологічних можливостей, повідомив НБУ у Facebook.

Водночас, продовжуючи валютну лібералізацію, Національний банк зняв низку обмежень, що втратили свою актуальність. Зокрема:

- юридичним особам дозволено проведення операцій з продажу іноземної валюти на умовах «форвард»;

- фізичним особам дозволено проведення операцій з купівлі та продажу іноземної валюти за гривні на умовах «форвард», а також операцій з купівлі та продажу іноземної валюти та банківських металів на умовах маржинальної торгівлі;

- фізособам дозволено проводити розрахунки в іноземній валюті при купівлі державних цінних паперів, номінованих у валюті;

- фізособам-резидентам дозволено проводити операції на умовах "своп" (перша частина яких передбачає продаж банком клієнту іноземної валюти / банківських металів).

Такі рішення містить постанова Правління НБУ від 15 січня 2021 року № 3 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", яка набрала чинності з 17 січня 2021 року.

З повним текстом постанови зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Ще одне оновлення, передбачене документом: нова валютно-обмінна операція. Так, банкам і небанківським фінустановам дозволено купувати іноземну валюту у населення за безготівкові кошти у гривні через термінали самообслуговування.

Перевірка реєстраційних змін компаній 24/7 можлива навіть у період карантину. Тримайте у безпеці свій бізнес разом із системою перевірки та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT. Система забезпечує автоматичний моніторинг понад 6,5 млн компаній та ФОП України, оновлення всіх реєстраційних змін компанії та миттєве сповіщення про них. Скористайтеся перевагами тестового доступу системи зараз.

Читайте також:

Банкам і небанківським фінустановам надали більше часу для автоматизації процесів у сфері фінмоніторингу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини