Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Землі сільгосппризначення таки не відчужуватимуться до 2012 року

19 січня 2010, 14:46
374
0
Реклама

Верховна Рада України 366 голосами народних депутатів здолала вето Президента на законщо встановлював додаткову основу для дії мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

22 грудня 2009 року парламент прийняв зміни до пунктам 14 і 15 Перехідних положень Земельного кодексу Україниякими встановив, що мораторій діятиме до 1 січня 2012 року навіть за умови ухвалення законів про державний земельний кадастр і про ринок земель. Раніше закінчення мораторію зв'язувалося виключно з появою згаданих законів. Президент ветував закон, посилаючись на звуження ним змісту і об'єму існуючих прав і свобод громадян, що заборонено частиною 3 ст. 22 Конституції України. Дивитеся про це детальніше матеріал ЛІГА :ЗАКОН.

Мораторій забороняє вносити права на земельну частину (пай) до статутних фондів господарських суспільств, здійснювати купівлю-продаж земельних ділянок сільгосппризначення державної і комунальної власності, окрім викупу їх для громадських потреб. Не допускається будь-яке відчуження або зміна цільового призначення земельних ділянок, що знаходяться у власності громадян або юрособ і призначених для товарного сільгоспвиробництва, ведення особистого селянського господарства, а також земельних частин (паїв), окрім передачі у спадок, обміну і викупу для громадських потреб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини