Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня 2021 року книги обліку доходів і витрат реєструвати не потрібно

Реклама

Головне управління ДПС у Рівненській області проінформувало, що Законом № 786-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб - підприємців» пункт 296.1 статті 296 Податкового кодексу викладено у новій редакції та зазначено, що:

з 01.01.2021 для фізичних осіб - підприємців платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, ведення обліку у довільній формі здійснюється шляхом щомісячного відображення отриманих доходів, а для фізичних осіб - підприємців платників єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість, ведення обліку у довільній формі здійснюється шляхом щомісячного відображення отриманих доходів і витрат.

При цьому визначено, що облік доходів і витрат може вестися в паперовому та/або електронному вигляді.

На підставі вимог Закону № 786 Міністерство фінансів затвердило наказ від 26 листопада 2020 року № 728 «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 579».

ДПС рекомендує платникам першої - третьої груп єдиного податку продовжувати вести книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат за формами, які були затверджені в наказі Міністерства фінансів від 19 червня 2015 року № 579.

Снігопад знижок до Нового року триває! Отримайте швидкий доступ до головних інструментів для роботи юриста та бухгалтера з системами ЛІГА:ЗАКОН зі знижками до -60 %.

Найповніше джерело систематизованої, достовірної правової інформації зі зручним інтерфейсом для швидкого пошуку та легкого аналізу. Система дає змогу прийняти правильні рішення на основі аналітичної, консультаційної та нормативно-правової інформації.

Встигніть обрати рішення для себе за посиланням.

Читайте також:

Порядок списання сум недоїмки з єдиного внеску змінено

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини