Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У суді оскаржують продовження карантину

Реклама

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов жителя Харкова до Кабінету Міністрів, повідомляє прес-служба ОАСК.

Позивач просить суд скасувати постанову Уряду, якою було продовжено дію карантину до 28 лютого 2021 року та встановлено додаткові обмеження в період з 8 по 25 січня 2021 року. Зокрема, йдеться про оскарження постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236.

На думку харків'янина, вказаною постановою Уряд протиправно встановив заборону окремих видів господарської діяльності та обмежив конституційні права жителів України на період карантину.

Разом із позовом до суду надійшла заява про його забезпечення, в якій позивач просить суд зупинити дію оскаржуваної постанови КМУ до вирішення справи по суті.

Наразі суд вирішує питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі.

ЛІГА:ЗАКОН презентує Verdictum PRO - першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги в суді за допомогою штучного інтелекту. Система Verdictum PRO дає змогу визначити вірогідність ухвалення схожого судового рішення за допомогою математичних моделей машинного зчитування інформації. Сьогодні Verdictum PRO аналізує понад 80 млн документів. Долучайтеся до перших користувачів революційного рішення Verdictum PRO.

Нові виклики - нові можливості. Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ

Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Про посилення карантину Кабмін повинен попередити за тиждень

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини