Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 грудня змінився мінімальний гарантований розмір аліментів

Реклама

З 1 грудня в Україні змінився розмір виплат аліментів за рахунок збільшення прожиткового мінімуму. Про це нагадали в Мін'юсті.

Для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум відтепер становить 1921 грн, а для дітей віком від 6 до 18 років - 2395 грн.

Відповідно, зросли і прив'язані до цього показника соціальні допомоги, виплати, зокрема, і аліменти на дітей.

Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Мінімальний гарантований розмір аліментів тепер становить:

для дітей до 6 років - 960,5 грн;

для дітей віком від 6 до 18 років - 1197,5 грн.

Ці показники враховуються, якщо із зарплати потрібно утримувати аліменти не у твердій грошовій сумі, а в прив'язці до прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку.

Крім того, варто пам'ятати, що процес перерахунку таких коштів відбувається автоматично та не потребує звернень до органів державної виконавчої служби. Раніше ми писали, що опубліковано Закон стосовно зобов'язання виконавців проводити індексацію розміру аліментів.

Читайте також:

Аліменти під час карантину: платити чи ні?

Швидко готуйте власну позицію, щоб виграти в суді, та будьте в курсі всіх законодавчих новацій разом із LIGA360:АДВОКАТ. Отримайте доступ до повної бази НПА і коментованих кодексів. Зручний пошук та аналіз бази із 85 млн судових рішень. Можливість в один клік обирати рішення із правовими позиціями ВС й отримати подібні рішення у справі. Доступний розклад судових засідань, моніторинг справ і засідань за десятками параметрів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини