Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд Юлії Тимошенко пом'якшив процедури ліцензування і квотування експортно-імпортних товарів

15 січня 2010, 17:24
300
0
Реклама

Урядом щорічно приймаються постанови, якими затверджується перелік товарів, експорт і імпорт яких підлягає ліцензуванню і квотуванню. Таким чином вирішуються питання національної структури експорту і імпорту товарів і виконуються узяті на себе Україною міжнародні зобов'язання.

Особливістю прийнятого 23 грудня 2009 року Кабінетом Міністрів України під керівництвом кандидата в президенти Юлії Тимошенко постанови № 1406що передбачає подібний перелік на 2010 рік, стало істотне спрощення порядку ліцензування і квотування.

Одним з показових моментів такого спрощення можна назвати змінену постановою процедуру узгодження ліцензування і квотування з Міністерством промислової політики. До набуття чинності постанови вона передбачала видачу Міністерством спеціальних листів узгодження з ліцензованими товарами. Нині така видача скасована.

Цією ж постановою уряд встановив, що не використані в 2009 році суб'єктами підприємницької діяльності ліцензії на експорт і імпорт товарів дійсні (якщо інше не передбачене міжнародними договорами) до 1 березня 2010 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини