Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для ИСИ і фондових бірж встановлять єдину процедуру контролю

15 січня 2010, 14:38
427
0
Реклама

ГКЦБФР пропонує закріпити на законодавчому рівні єдиний уніфікований підхід до контролю за дотриманням законодавства про протидію легалізації прибутків, отриманих злочинним шляхом, професійними учасниками фондового ринку. Свої ініціативи з цього приводу Комісія виклала в проекті наказуобнародуваному на її офіційному сайті.

Зокрема, документом запропоновано встановити єдину процедуру підготовки і проведення перевірок ИСИ, фондових бірж і інших професійних учасників фондового ринку, обумовлених Порядком контролю за дотриманням професійними учасниками фондового ринку вимог законодавства про цінні папери. Згідно з проектом, перевірки у вищезгаданих суб'єктів проводитимуться один раз в 1-5 років залежно від того, до якої міри ризику віднесений учасник ринку цінних паперів. Окрім цього, проектом обумовлена процедура проведення позапланових безвиїзних перевірок. Така перевірка проводитиметься без створення спеціального робочого гурту і тільки на підставі документів, наданих суб'єктом в Комісію з її вимоги.

Раніше ГКЦБФР встановила порядок здійснення контролю за дотриманням професійними учасниками фондового ринку вимог законодавства про цінні папери шляхом проведення планових і позапланових перевірок. Детальніше про перевірки - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "ГКЦФБР визначилася з порядком проведення перевірок учасників фондового ринку ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини