Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Шахтарям-пенсіонерам отримувати комунальні пільги стане простіше

15 січня 2010, 14:04
6364
8
Реклама

Уряд прийняв рішення про затвердження порядку надання компенсацій за оплату електроенергії, газу і централізованого опалювання житла шахтарям і пенсіонерам ліквідованих гірських підприємств, що проживають у будинках з централізованим опалюванням, як повідомляє Минтруда.

Порядок буде прийнятий у виконання ст. 48 Гірського закону. Крім того, КМУ має намір спростити в порівнянні з нині чинниммеханізм підтвердження прав осіб на отримання компенсації : органи праці і соцзахисту населення визначатимуть право шахтарів на отримання компенсації на основі відомостей з трудової книжки. Це відміняє необхідність пенсіонерам додатково звертатися до підприємств за довідками. Якщо інформації в трудових книжках буде недостатньо, її отримуватимуть з пенсійних справ.

Гірський закон передбачає право ряду осіб на безкоштовне забезпечення вугіллям на побутові потреби (чи вищезгаданими коммунуслугами) після ліквідації або консервації гірського підприємства. Серед них: непрацевлаштовані громадяни, пенсіонери (за наявності певного стажу роботи); інваліди праці; інваліди, які користувалися цим правом до отримання інвалідності; сім'ї працівників, загиблих на підприємстві, одержуючі пенсію у зв'язку з втратою годувальника; сім'ї померлих пенсіонерів, що за життя користувалися цим правом, одержуючі пенсію у зв'язку з втратою годувальника.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини