Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я агітує за державне медстрахование

15 січня 2010, 11:57
278
0
Реклама

Глава Мінохоронздоров'я Василь Князевич під час виступу на розширеному засіданні Нацради по питанням охорони здоров'я при Президентові України представив свої (а, швидше, урядові) пропозиції по розвитку медичної галузі.

Міністр відмітив, що для подолання проблеми дефіциту засобів необхідно відмовитися від чисто механічного підходу до збільшення асигнувань, швидше слід шукати шляхи раціонального використання засобівзабезпечення їх максимальної віддачі. Серед можливих шляхів досягнення цієї мети чиновник виділив:

- реформування структури галузі і системи фінансування;

- впровадження обов'язкового державного медстрахования;

- розширення сфери застосування платних медпослуг.

Мінохоронздоров'я вважає необхідним внести ряд змін до законодавчих актів: прийняти в новій редакції Основи законодавства про охорону здоров'я; внести зміни до Бюджетного кодексу з метою об'єднання фінансових ресурсів для надання первинної медико-санітарної допомоги на районному/міському рівнях і об'єднання финресурсов для надання вторинної допомоги на обласному рівні; законодавчо закріпити гарантований рівень меддопомоги за бюджетні кошти і визначити перелік і сферу застосування платних послуг і т. д.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини