Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадянам, що побажали голосувати вдома, знадобляться медсправки

14 січня 2010, 14:59
253
0
Реклама

Кабмін вирішив присікти можливі зловживання виборців, що побажали проголосувати вдома, але достатніх підстав, що не мають для того. Незабаром у членів виборчкомів з'явиться особистий інтерес у встановленні добросовісних намірів таких громадян.

Уряд вніс доповнення у Порядок оплати або відшкодування вартості послуг, наданих окружним і дільничним виборчим комісіям під час підготовки і проведення виборів народних депутатів Україниа також в умови оплати праці членів виборчих комісійсуть яких зводиться до наступного. Транспортні витрати і оплата праці членів виборчкомів, пов'язані з організацією голосування поза ділянкою для громадян, медсправку, що не надали про неможливість самостійного прибуття на ділянку, будуть визнані нецільовим використанням бюджетних коштів. Отже, відшкодовуватися не будуть.

Актуальність цих змін пояснюється тим, що ст. 77 Закону "Про вибори Президента України" не передбачає необхідності пред'явлення медсправки про стан здоров'я виборця, що подав заяву про голосування за межами ділянки. Теоретично це могло б привести до ряду зловживань, серед яких, зокрема, і банальне небажання з'являтися на ділянці. З іншого боку, вказані підзаконні акти можна визнати такими, що обмежують законні права громадян. Але в даному випадку часу вносити поправки в Закон просто немає.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини