Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тарифи з користування майданчиками для платного паркування змінять

Реклама

Уряд оновив Порядок формування тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів.

Відповідну постанову № 1019, розроблену Мінрегіоном, було прийнято на урядовому засіданні 28 жовтня 2020 року.

З повним текстом зазначеної постанови зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Зокрема, передбачається при встановленні тарифу на послуги з користування майданчиками для платного паркування враховувати інвестиційну складову. «Це дозволить ефективно розвивати паркувальний простір, зменшить навантаження на вулично-дорожню мережу міста у робочі дні шляхом гнучкого регулювання вартості послуг паркування в різних зонах, в різні дні тижня та час. Також ми запроваджуємо на окремих паркінгах прогресивний тариф з метою стимулювання користувачів до короткострокового паркування», - зауважив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

У розрахунок тарифів на послуги також вводяться коефіцієнти, які встановлюватимуться органом місцевого самоврядування для досягнення оптимального завантаження вулично-дорожньої мережі та майданчиків для паркування відповідного населеного пункту з урахуванням співвідношення попиту та мережі існуючих паркувальних місць.

Визначено, що коефіцієнти враховуватимуть місце розташування майданчика для паркування, час користування ним, тип транспортного засобу та категорії осіб, які розміщують транспортні засоби на майданчиках для паркування.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Правила видачі автономерів для транспортних засобів планують змінити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини