Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Учбові заклади призвуть до суспільної моралі

13 січня 2010, 13:55
349
0
Реклама

Нацкомиссия з питань суспільної моралі (далі Нацкомиссия) має намір ввести в учбових закладах освітні програми, спрямовані на зміцнення суспільної моралі, і розширити свої контролюючі повноваження. Відповідні ініціативи Нацкомиссия виклала в проекті Закону "Про внесення змін до Закон "Про захист суспільної моралі"оприлюднивши його на своєму офіційному сайті.

Зокрема, проектом закону пропонується викласти в новій редакції Закон "Про захист суспільної моралі", визначивши в нім такі терміни, як "сімейні цінності", "ненормативна лексика", "неповага до батьків" і "психічне насильство" (на сьогодні терміни законодавством не визначені). Окрім цього, законопроектом пропонується запретить продаж продукціїяка несе в собі пропаганду зміни конституційного ладу країни або її територіальної цілісності шляхом, не передбаченим в законодавстві України, пропаганду тероризму, релігійної ворожнечі, ксенофобії. Окрім цього, буде заборонена для продажу продукція, стимулююча вживання токсичних і наркотичних речовиналкогольних напоїв, стимулююча паління, заняття проституцією, а також заборонена будь-яка інша продукція, що містить ненормативну лексику і непристойні жести. У частині розширення повноважень, згідно з документом, Нацкомиссия буде відповідальна за популяризацію етичних, духовних і культурних цінностей українського суспільства і введення в усіх учбово-виховних закладах спеціальних освітніх програм, спрямованих на зміцнення морально-етичних норм поведінки.

На сьогодні повноваження Нацкомиссии записані в постанові КМУ "Про Національну експертну комісію України з питань захисту суспільної моралі". Згідно з документом, Нацкомиссия має право проводити експертизу продукції сексуального або еротичного характеру і контролювати дотримання законодавства у сфері захисту суспільної моралі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини