Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва роз'яснив нюанси перереєстрації садових товариств

12 січня 2010, 13:30
5880
0
Реклама

Державний комітет України з питань регуляторної політики і підприємництва, заручившись листом Мінюсту, надав роз'яснення відносно правового статусу садових товариств.

Як випливає з роз'яснення Комітету, садове товариство може створюватися як кооператив (у такому разі слід керуватися нормами Цивільного кодексу Українинормативних актів, які регулюють стосунки у сфері кооперації, а також нормами Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців")а може створюватися як об'єднання громадян (у такому разі необхідно керуватися нормами Цивільного кодексу і Закону України "Про об'єднання громадян").

Оскільки садові товариства можуть діяти і як кооперативи, і як об'єднання громадян, відомості про конкретне садове товариство можуть бути включені в Єдиний державний реєстр юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців як про кооператив, так і про організацію.

Питання організаційно-правової форми садових товариств сталі особливо актуальними в 2008 році, коли органи державної реєстрації почали масову перереєстрацію садових товариств в обслуговуючі кооперативи. Основою для нього послужив наказ Держкомпідприємництва, новий державний класифікатор, що ствердив, з якого зникла організаційно-правова форма суб'єкта господарювання "садові товариства" і виникла інша "обслуговуючі кооперативи". 25 вересня 2009 року наказом № 342 "Про затвердження поправки до класифікатора ДК 002:2004" Держкомпідприємництва вніс зміну в Класифікатор організаційно-правових форм господарюванняяким повернув організаційно-правову форму "садове товариство" (код 950).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини